Voor wie het leuk vindt om te lezen: een persoonlijke update!

Afgelopen jaar is voor mij op zowel professioneel als persoonlijk vlak een bewogen jaar geweest! Voor wie het leuk vindt om te lezen, even een beknopte update:

Vorig jaar rond deze tijd vlogen mijn gezin en ik vanuit Chicago terug naar Nederland. We hadden in de V.S. drie maanden rondgereisd, waaronder 2 maanden in een camper. 3 maanden er tussenuit, geen afspraken, geen sleur, nieuwe plekken zien, nieuwe inzichten op doen. 3 maanden lang genieten van elkaar en 3 maanden lang de kans om na te denken hoe je in het leven staat en welke kant je op wilt. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar zeker: “Dat zouden meer mensen moeten doen!”.

WP_20130830_002

Ik ben na deze onderbreking gestart met een samenwerking met eBrella. Hierbij wilde ik een de schakel zijn tussen freelancers en opdrachtgevers binnen de SharePoint wereld. Naast mijn freelance opdrachten leek mij dit een goede aanvulling: inhoudelijk ontwikkelwerk én een netwerk van mensen om mij heen. Dit bleek ook zo te zijn. Naast het ‘verzamelen’ van een groep SharePoint experts, is er ook een aantal leuke opdrachten ingevuld. eBrella heeft mij daarbij ook aan het denken gezet: er is op dit vlak een duidelijke verschuiving aan het plaatsvinden van de traditionele SharePoint ontwikkelaar (.Net code, on premises deployment) naar de meer allround Office 365 expert. Client-side, responsive, modulair. Als ontwikkelaar binnen het SharePoint platform krijg je te maken met nieuwe takken van sport. Voor de één een uitdaging, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Een ding werd duidelijk: De traditionele SharePoint ontwikkelaar is een uitstervend ras!

Wat mij ook duidelijk is geworden, is dat de vraag naar freelancers op dit gebied anders is gaan worden. Qua expertise, qua werkmethodiek, maar ook qua tarief. Deze nieuwe inzichten hebben mij doen besluiten te stoppen met deze samenwerking en ben ik mij actief gaan profileren op het Office 365 platform.

Niet alleen qua eigen ontwikkeling (ik deed vooral SharePoint .Net development), maar ook met Get365. Hierbij bied ik mijn expertise aan voor kleinere organisaties. Organisaties die vaak behoefte hebben aan laagdrempelig advies, maar die minder interessant zijn voor de grotere Microsoft Partners. Dit doe ik, afhankelijk van de insteek, zelfs als gratis dienst. En dit loopt best aardig! Ik ben in een opstartfase, werk op dit moment vooral aan het netwerk en het aantal licenties dat gekoppeld is aan mijn Microsoft Partner ID. En dat is leerzaam en leuk!

Ook dit jaar heb ik weer een periode vrijgehouden. Naast een grote verbouwing is onze dochter Yuna geboren. En omdat ik het erg belangrijk vind deze beginperiode volledig mee te maken, heb ik tijdelijk nieuwe freelance opdrachten afgehouden. Want naast Get365 ben ik nog steeds (part-time) SharePoint ontwikkelaar, iets wat in mijn DNA zit. Ook omdat het leuk is!

WP_20140926_21_16_51_Pro 2

Mocht je interesse hebben? Per oktober ben ik ook weer beschikbaar voor nieuwe opdrachten! ;)

Leave a Comment