SharePoint Nostalgie

Zoals bij sommigen van jullie bekend is, is vorige week maandag ons derde kindje geboren. Een prachtige dochter met de naam Yuna. Wij zijn intens gelukkig met dit wondertje en dan denk je soms terug aan de tijd zonder kinderen, de geboorte van onze twee zonen en hoe snel de tijd gaat.

Ja, ik klink als een ouwe lul, en om dit nog eens te versterken, heb ik de afgelopen week plannen gemaakt om mijn oude blog te migreren naar mijn huidige. Een paar jaar terug ben ik overgestapt van dasBlog naar WordPress, en daarmee is een bak aan informatie (meer dan 700 postings over SharePoint) verloren gegaan. Nouwja verloren, ik had nog wat xml bestandjes op mijn hardeschijf staan… Destijds ben ik mijn blog begonnen bij Tam Tam, waar ik de kans kreeg SharePoint te adopteren in 2002.

Met behulp van een handige tool van oud collega Paul van Brenk voor het exporteren van postings naar BlogML, en nog een handige tool op codeplex, heb ik al deze postings over kunnen zetten. Zij het zonder afbeeldingen, comments maar met een boel dode links. Een soort blog archief, nostalgie, of hoe dan ook. Gewoon, omdat het kan.

Ik ben begonnen in 2004 met mijn weblog en heb daarin dus de hele ontwikkeling van SharePoint 2003 tot en met nu in vastgelegd. Voor de leuk heb ik daarom wat posts er uit gepikt:

In de komende tijd zal ik (proberen) de afbeeldingen te herstellen.

 

Leave a Comment