Eerste ervaringen met Windows Phone 8 (HTC 8X)

Sinds dinsdag avond ben ik in het bezit van een HTC 8X Windows 8 Phone. Gevonden bij Coolblue, meteen eens uitproberen of de zelfde dag leveren optie een beetje werkt. Niets meer dan lof voor deze service! ‘s Middags om 2 uur de bestelling gedaan en om 7 uur ‘s avonds kreeg ik een sms dat er op 5 over 8 een bezorgen op de stoep zou staan. Deze stond twee minuten te vroeg op de stoep en heb de goede man gevraagd of hij voor de vorm nog even twee minuten kon wachten. Hij kon er gelukkig om lachen.HTC 8X Windows Phone 8

Na het aanzetten van deze prettig in de hand liggende telefoon ben ik ingelogd met mijn Live ID, welke ik ook gebruik op Windows 8 en Windows Phone 7. En wederom verbaast hoe naadloos de Microsoft producten geïntegreerd zijn. Office 365 en SkyDrive documenten direct benaderbaar. Facebook, Twitter en LinkedIn direct geconfigureerd in de People hub en zelfs mijn creditcard gegevens direct beschikbaar in de ‘Wallet’. Leuk voor de NFC toepassingen die ik nog moet vinden, en de app aankomen in de store. Briljant!

Ten opzichte van Windows Phone 7, is er een aantal goede wijzigingen doorgevoerd: Zune is dood, een mooie Windows 8 app daarvoor in de plaats. Notifications en achtergronden zijn aanpasbaar op het lockscreen (nu ook van andere apps zoals Facebook). Er is XBox Music Store integratie, binnen 5 minuten werkte de bluetooth streaming hiervan naar een receiver naadloos. Er is nog een groot aantal andere zaken die die moeite waard zijn om door te nemen. Hiervoor verwijs ik naar de talloze artikelen die mij voorgingen.

Dan de hardware. HTC heeft in mijn idee een erg mooi en prettig in gebruik toestel afgeleverd! De touch ervaring is ten opzichte van mijn vorige HTC (Trophy 7) verbetert, alsmede het mooie scherm en de hogere resolutie. Mede door de dual core processor is de ervaring van het openen van apps enorm verbeterd! Zoveel sneller en prettiger, geen haperingen meer ontdekt. Verder viel mij ook meteen op dat de accuduur erg veel verbeterd is. Dat kon ook niet anders dan het soms 2 keer per dag opladen van mijn vorige toestel.

Maakt dit alles de overstap van Windows Phone 7 naar versie 8 waard? Jazeker. In vele opzichten het het OS een stuk volwassener geworden. Aan de minpunten die ik wel eens hoorde over Windows Phone 7 is veel gedaan. De aanpasbaarheid van de Live Tiles en de resolutie geeft samen met de hoogwaardige materialen van de HTC een solide gevoel. Goed werk dus!

Toch wachten op de Lumia toestellen? Ik denk een kwestie van smaak, objectief gezien niet echt nodig. De Nokia Drive app is wel een pluspunt.

Overstappen van iPhone of Android? Een kwestie van smaak, ervaar het zelf.

Helemaal geen minpunten dan?  Jawel, na het creëeren van een zogenaamde room (Family room in mijn geval) werd een sms met link verstuurd naar de Lumia 710 van mijn vrouw. Deze kon echter niet geopend worden vanwege niet ondersteunde browser taal instellingen (???). En de Skype app mist nog (maar die komt binnenkort).

Uiteraard zal ik mijn positieve en negatieve ervaringen met WP8 en dit toestel in de toekomst met jullie delen.

Leave a Comment